0479 21 44 43Ligging vakantiewoning vlakbij Alden Biesen in Bilzen

De gezellige vakantiewoning Biesonder ligt in het groene en landelijke Eigenbilzen, een deelgemeente van de stad Bilzen, in de Belgische provincie Limburg en aan de rand van het vruchtbare Haspengouw.

Het Kasteel Alden Biesen, Dierenpark Vrankrijk, ruïne Jonckholt, wandelroutes, fietsroute van Haspengouw en vele andere bezienswaardigheden en activiteiten kan je er vinden.

Ontdek hieronder alle activiteiten.

Omgeving

Jonckholt: op 2 km

Kasteel Jonckholt is de ruïne van een middeleeuwse burcht. Een sfeervolle wandeling laat je kennis maken met de restanten van de burcht en het kasteel Groenendaal omringd door een Engels park. Geniet bij je wandeling van de sterk gevarieerde vegetatie.

http://www.bilzen.be/toerisme/verborgen-moois-jonckholt

Wandelroute: Eigenbilzen - Mopertingen (start op 200 m) 6 km

Geniet van deze prachtige wandelroute tussen de 2 dorpskernen Eigenbilzen en Mopertingen. Ontdek het prachtige landschap met bossen, kapelletjes, de Krombeek, paadjes en veldwegen.

http://www.bilzen.be/toerisme/wandelen-tussen-eigenbilzen-en-mopertingen

Natuurreservaat Hoefaert (start op 13 km) 4 km

Geniet van deze wandelroute 'Bilzen Natuurreservaat De Hoefaert' die start in de gemeente Lanaken. Je wandelt over een afstand van 4 km in de provincie Limburg.

http://www.wandelroutes.org/wandelen/wandelroute/Gellik_Bilzen_Natuurreservaat_de_Hoefaert_-_4_km_RT

Munsterbos (start op 6 km) 4 km

Op de grens van de Kempen en het vruchtbare Haspengouw ligt het Munsterbos. Wandel door de dreven en langs pittoreske kapelletjes. Bos, vijvers of grasland: je vindt het allemaal in Bilzen.

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/munsterbos

Fietsroutenetwerk: start op 200 m

Het vakantiehuis Biesonder ligt vlak aan het fietsroutenetwerk van Limburg. Actieve mensen die graag per fiets het prachtige palet aan landschappen van het vruchtbare Haspengouw willen ontdekken kunnen hier hun ontdekkingsreis starten.

http://www.bilzen.be/toerisme/fietsroute-de-kijker-bilzen

Voorzieningen

Eigenbilzen: centrum op 500 m

Vakantiehuis Biesonder ligt vlak aan het centrum van Eigenbilzen. Je kan er de Sint-Ursulakerk bewonderen, maar ook buurtwinkels en voorzieningen zoals bakker, frituur, kapper, bank, krantenschop en lokaal café.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eigenbilzen

Bilzen op 6 km

Zwembad De kimpel

Zwembad De Kimpel ligt in het centrum van Bilzen en bestaat uit een recreatiebad met waterglijbanen, een wedstrijdbad, whirlpool en peuterzwembad.

http://www.bilzen.be/toerisme/zwembad-de-kimpel

Bibliotheek De Kimpel

Bibliotheek De Kimpel is een hypermoderne en artistieke bibliotheek die zowel klassieke boeken aanbiedt, maar eveneens een digitale bibliotheek met media en ebooks.

http://www.bilzen.be/contact-uren-bibliotheek

Karting Bilzen

Het Bilzer karting circuit bestaat uit een 500 m lang binnencircuit en een 800 m lang buitencircuit, waar zowel kinderen als volwassenen veel plezier maken tijdens het racen met karts.

http://www.bilzen.be/toerisme/karting

Binnenspeeltuin Kinderrijck

Binnenspeeltuin Kinderrijck omvat 5.000m² speelplezier voor kinderen van 0 tot 14 jaar met ballenbad, glijbanen, trampolines, springkastelen, klimparcours en nog veel meer. Voor frietjes en hamburgers en nog veel meer kunt u terecht in de gezellige foodcorner.

http://www.bilzen.be/kinderrijck

Toeristisch toeren met groene wagentje

Je kan Bilzen ook ontdekken met milieuvriendelijke groene wagentjes. Je verkent de omgeving, velden, bossen op een ecologische manier met elektrisch aangedreven wagentjes. De tocht start vanaf Alden Biesen en je kan prachtige routes kiezen.

http://www.bilzen.be/toerisme/milieuvriendelijk-toeren-met-de-groene-wagentjes

Dierenpark Vrankrijk

Het Dierenpark Vrankrijk is een kinderboerderij met meer dan 80 dierensoorten. Het dierenparadijs ligt naast de binnenspeeltuin Kinderrijck en is gratis toegankelijk.

http://www.bilzen.be/nieuws/dierenparkje-maakt-er-gezellige-beestenboel-van

Railbike Munsterbilzen tot Gellik

De Railbike omvat een parcour van 6 km over het treinspoor van Munsterbilzen tot Gellik. Je rijdt met een soort treinfiets voor vier personen doorheen het prachtige landschap. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en er is een picknickruimte voorzien.

http://www.bilzen.be/toerisme/railbike-limburg-spoorfietsen-van-munsterbilzen-tot-gellik

Kasteel Alden Biesen

De landcommanderij Alden Biesen is één van de grootste kasteeldomeinen van de Euregio. Vakantiehuis Biesonder ligt op slechts 7 km verwijderd van Alden Biesen en is de ideale verblijfplaats voor bezoekers.

http://www.bilzen.be/toerisme/landcommanderij-alden-biesen

Speeltuin Edelhof

Speeltuin Edelhof ligt in het kasteelpark van Kasteel Edelhof. Er zijn meer dan 30 attracties, waaronder glijbanen, kabelbanen en een groot speelkasteel. Je kan er tevens gezellig picknicken in het sfeervolle kasteelpark.

http://www.bilzen.be/toerisme/speeltuin-edelhof

Bilzen Mysteries

Herbeleef de rijke geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen via een nachtelijk, multimediaal parcours boordevol verrassingen. Een feest voor de zintuigen, uniek in Europa!

http://www.bilzenmysteries.be

Steden in de buurt

Hasselt op 23 km

Plopsa Indoor Hasselt

Bezoek Plopsa Indoor te Hasselt en bezorg de allerkleinsten een onvergetelijke dag met allerlei spannende attracties en een leuke Bumba show.

http://www.plopsaindoorhasselt.be/nl

Japanse Tuin Hasselt

Bezoek de Japanse tuin in Hasselt en kom tot bezinning en rust. Je kan er mediteren, naar het water luisteren, theedemonstraties proeven en Japans bloemschikken.

http://visithasselt.be/nl/japanse-tuin

Zutendaal op 10 km

Blotevoetenpad

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan dit blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid.

http://www.lieteberg.be/blotevoetenpad

Lanaken op 10 km

Domein Pietersheim met kinderboerderij

Het Domein Pietersheim met kinderboerderij ligt vlakbij het vakantiehuis Biesonder. Kinderboerderij, speeltuin, knuffelweide, huifkar, kabouterpad en zoveel meer.

http://www.lanaken.be/domeinpietersheim/Kids/Kinderboerderij_met_speeltuin

Tongeren op 15 km

Gallo-Romeins Museum

Het verre verleden start zo’n 500.000 jaar geleden en loopt tot in de vroege middeleeuwen. Neanderthalers, de eerste homo sapiens, Kelten, Eburonen en uiteraard Romeinen en Germanen: ze passeren allemaal de revue.

http://www.galloromeinsmuseum.be/

Genk op 15 km

Europlanetarium Genk

Kom meer te weten over sterren, planeten, kometen en meer. In het europlanetarium dompelen ze je onder in alles wat te maken heeft met het heelal.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Europlanetarium_Genk

Bokrijk: openluchtmuseum en speeltuin

Loop rond in het openlucht museum en ervaar zelf hoe mensen vroeger leefden. Bokrijk heeft ook een grote speeltuin voor kinderen. Een dag zonder verveling verzekerd voor jong en oud!

http://www.bokrijk.be/nl

Maastricht op 10 km

't Vrijthof, OLV Basiliek & wekelijkse markt

Maastricht is een stad vol geschiedenis en cultuur. De OLV Basiliek uit de 11e eeuw , 't Vrijthof met typische monumenten en terrassen en de wekelijkse markt en nog veel meer kun je vinden in deze Nederlandse stad.

http://www.vvvmaastricht.nl/

TOP